Agenda algemene ledenvergadering afdeling voetbal S.V. Hoogersmilde.

 

Datum: 26 mei 2016 om 21.00 uur.

 

1.  Opening.

 

2.  Ingekomen stukken en mededelingen.

 

3.  Bestuurszaken.

     Aftredend als secretaris Richard Vredeveld.

     Kandidaat Klaas Snijder.

     Afscheid als leider 1e elftal Henk Suurd.

     Voorstellen nieuwe leiders Arno Westerhof en Frank Bulstra.

 

4.  Veldzaken.

     Veranderingen ingang kantine, en op en aan het speelveld.

 

5.  Jeugd.

     Veranderingen, team indelingen.

 

6.  Senioren.

     Nieuw beleid selectie spelers.

     Trainingsavonden senioren. 

     Scheidsrechters senioren.

 

7.  Rondvraag.

 

8.  Afsluiting.

Jaarverslag S.V. Hoogersmilde senioren seizoen 2015-2016.

SV Hoogersmilde 1 handhaaft zich in de 4e klasse.

SV Hoogersmilde heeft zich in het eerste seizoen met trainer Martijn Hut op het nippertje gehandhaafd in de 4e klasse. De 10e plaats was net voldoende om niet nacompetitie te spelen en met 28 punten uit 26 wedstrijden bleef het twee punten voor op de degradanten ODV en Spcl. Makkinga. SVMH (27) en De Wilper Boys (28) moeten nacompetitie spelen. Kampioen werd Jubbega en de periode titels gingen naar Mildam (1), Surhuisterveen (2) en Thor (3).  SV Hoogersmilde begon goed aan de competitie met veel doelpunten zowel voor als tegen. Zo werd eind september 2015 de latere kampioen Jubbega volledig van het veld geveegd het werd 5-0 maar het had nog veel hoger uit kunnen vallen. Dit was de beste wedstrijd van dit seizoen van de mannen uit Hoogersmilde, hierna volgden drie gelijke spelen en op 1 november kwam de derby tegen Smilde ’94. In deze wedstrijd ging het helemaal mis en werd een kansloze nederlaag geleden van 2-6 tegen onze buren. Deze slag had grote gevolgen er werden maar weinig punten meer gepakt.

Na de winterstop verliep de competitie wederom erg stroef met als diepte punt wederom een enorme tik van onze buren in de Derby van Smilde. SV Hoogersmilde kwam veel te kort en werd met 5-1 naar huis gestuurd. Gelukkig toen het einde van de competitie naderde kreeg Martijn Hut de spelers aan het voetballen zoals ze kunnen op 17 april werd de thuiswedstrijd tegen Nieuweschoot met 5-2 gewonnen, waarna twee onterechte nederlagen volgden tegen Thor en De Wilper Boys, na 84 minuten met 4-2 voor staan en dan met 4-6 verliezen is onnodig. Een prima wedstrijd tegen de nummer 2, Surhuisterveen werd pas na 10 minuten blessure tijd beslist. Na een voorsprong van 1-2 floot de scheidsrechter pas af toen Surhuisterveen eindelijk op 2-2 kwam. Dus alles hing af van de laatste wedstrijd, “Thuis” tegen Harkema Opeinde. Harkema Opeinde had juist in deze week besloten om volgend seizoen op zaterdag te gaan voetballen, dit was dus na 70 jaar hun laatste wedstrijd op zondag. Dit bleek ook wel uit de publieke belangstelling van Harkema Opeinde kant, de tribune stroomde mooi vol en het was gezellig op het sportpark. Harkema Opeinde wilde het voetbal op zondag goed afsluiten en Hoogersmilde moest winnen voor handhaving of nacompetitie. SV Hoogersmilde kon n.l. rechtstreeks degraderen, nacompetitie of handhaven. SV Hoogersmilde was de bovenliggende partij maar met de rust was het nog steeds 0-0. In de tweede helft trokken de Hoogersmildegers de wedstrijd naar zich toe en scoorden 3 maal. Dus eindstand 3-0. De resultaten op de ander velden waren gunstig dus handhaving was een feit.

Het was dus een moeizaam seizoen maar uiteindelijk toch nog een goed resultaat. Smilde ’94 eindigde verdienstelijk op de mooie 4e plaats. De twee Groningse ploegen strijden dus nog in de nacompetitie. De Friese ploegen pakken alle prijzen en twee degraderen. Hopelijk volgen seizoen wat meer Drentse teams in onze competitie en wat minder Friese teams.

SV Hoogersmilde 2 speelt in de 4e klasse en is in de middenmoot geëindigd. Wisselvallige resultaten mooie overwinningen maar  ook onnodig verliezen. In de beker is de 3e ronde gehaald hier was ONB 3 te sterk voor de Hoogersmildegers. Er werd na verlenging verloren met 4-6.

SV Hoogersmilde 3 speelt in de 6e klasse en is ook in de middenmoot geëindigd. Dit jonge team wordt ieder jaar beter en wij verwachten dat ze het nieuwe seizoen bovenin gaan strijden om de prijzen.

De veteranen SV Hoogersmilde 4 hebben een moeizaam seizoen achter de rug. Alles bij de mannen is prima geregeld van kleding tot heel veel sponsoren maar het voetbal van de mannen valt een beetje tegen. Misschien kan meer trainen helpen en wordt er niet weer onderin gevoetbald maar in het eerste rijtje graag.

Het bestuur van SV Hoogersmilde kijkt met volle tevredenheid terug op het afgelopen seizoen. Voor het dorp Hoogersmilde is 4 senioren teams in de competitie een mooi resultaat. De accommodatie ligt er heel goed bij en wij willen dan ook alle vrijwilligers en leden bedanken dat wij met elkaar onze vereniging zo in stand houden.

Namens bestuur SV Hoogersmilde,

Richard Vredeveld,

Secretaris SV Hoogersmilde.

Volleybalavond op dinsdag 7 juni is vervallen. De avond voor MIX-TEAMS is verplaatst naar woensdag 8 juni

De spelers voor Zondag 22 mei:

M van Aken, F Dekker, T Giateli, J Hatzmann, R Hindriks, C Hummel, J Klokker, J Koenrades,

H Kraak, P Mast, M Pieters, A Schieving, K Snijder, R Trul, A Vredeveld.

Wassen: A Vredeveld.

Vertrek: 09.00 uur

Aanvang: 10.00 uur

Spelers voor vrijdag 20 mei:

B v/d Born, A Rakhorst, J Gerding, K v/d Born, A Hulst, S Bosma, T Holst, G Bosma, A Bultstra, J Koers, H Koers, P Moes, R Hatzmann, en T Koerts

Aanwezig: 18.45             

Aanvang: 19.30

Wassen: A Hulst                   Kleedkamers: J Gerding & H Koers

Kantine: A Rakhorst & T Holst (ook iemand regelen voor in de rust en direct na de wedstrijd)

De spelers voor zondag 15 mei

R Koopmans, H Kraak, S Trul, A Boer, R van Stein, P Mast, M Vredeveld, W Vochteloo, R Grit, R Hatzmann, R Wever, Sebastian Gryglicki, T Koerts en R Vredeveld.

Vertrek :  13:00 uur

Aanvang wedstrijd: 14:00 uur

Voor de wedstrijd zondag 15 mei thuis tegen Harkema-Opende worden de volgende spelers verwacht.

M Pieters; M Bultstra; R Hatzmann; M Boerma; J Blaauw; N a/h Rot; G van Aken; S Klein; P Hof.

T Stegman; M Bel; T Koerts T Stegman; K Blaauw; J Boerma.

Aanwezig; 13.00 uur.

Grensrechter C Boerma.

Kantinedienst; P Hatzmann; K Blaauw; G van Aken. Graag vanaf 13.00 uur iemend aanwezig.

Kleedkamers; M Bel; M Pieters

De wedstrijd SV Hoogersmilde 3 - Eext 2 van 15 mei is verplaatst naar vrijdag 20 mei om 19.30 uur.