De 30ste editie van Straten Volleybal Hoogersmilde is weer verleden tijd

 Wij kijken terug op een goed geslaagd evenement gelukkig zonder blessures en met veel pret. Er waren 17 teams die deelnamen verdeeld over drie avonden. We hebben mogen genieten van veel spektakel en toewijding om elke wedstrijd te winnen.  Iedereen deed het op zijn eigen manier. Je zag spelers die met stoïcijnse rust elke bal speelden maar ook spelers die constant over het veld rolden om elke bal te redden. Ongetwijfeld waren er wel veel deelnemers die zich de volgende dag met blauwe plekken en spierpijn door het dorp bewogen. Ook waren er pogingen om de tegenstander af te leiden en uit de concentratie te brengen. Je zag familieleden en vrienden die samen of tegen elkaar speelden.  Hierbij werden de familie- en vriendschapsbanden even vergeten. Maar alles op een sportieve manier bij een super sfeer.

De “ eredivisie” die op vrijdagavond gespeeld werd was erg spannend. De winnaar van afgelopen jaar, Rijksweg 1, was vast beraden om ook nu weer kampioen te worden.  Dit heeft de Bosweg 1 echter niet laten gebeuren.  Met ondersteuning van oud inwoners is het ze gelukt de titel “beste straat” in de wacht te slepen. Toeval of niet maar tot zo’n  10 jaar geleden i was de Bosweg oppermachtig. Bijna altijd gingen zij met de eerste prijs naar huis. De geschiedenis van Straten Volleybal Hoogersmilde kunt u vinden op de site van www.svhoogersmilde.nl , link volleybal. Door oud inwoners dit jaar mee telaten spelen gingen de herinneringen en verhalen van vroeger rond. Zelfs een nu in Frankrijk wonend oud inwoner heeft de moeite genomen om te komen spelen.

Om ook de jeugd te betrekken is er  een “volleybalclinic” voor de kinderen van groep 4 t/m 8 gehouden. Evelien Stevens  ( speelster eredivisie CSE VC Zwolle) had samen met onze buurtsportcoach Arjanne ter Bork eenleuke programma voor de kinderen bedacht. Voor de deelnemertjes was het leerzaam, spannend en er waren leuke prijsjes te winnen.  Talent genoeg in Hoogersmilde en een goede toekomst voor het stratenvolleybal.

De betrokkenheid van iedereen en de oud inwoners in het bijzonder wordt erg gewaardeerd. Dit maakt het ieder jaar weer tot een sportief feest.

Dankzij de geweldige bijdragen van sponsors is in dit jubileumjaar niemand met lege handen naar huis gegaan. Alle deelnemers hebben een volleybal gekregen zodat ze meteen kunnen gaan oefenen voor volgend jaar. Want dat volgend jaar het voor de 31 ste keer georganiseerd wordt staat nu al vast.

Zaterdag 7 juni is weer ons jaarlijkse familiedag met op 16.00 uur toernooi 7x7 voetbal en om 18.00 uur BBQ.

Iedereen mag meedoen vrijwilligers en voetballers.

Wij organiseren dit jaar een 7x7 toernooi op het hoofdveld met twee velden en zoveel mogelijk teams.

Kom om 16.00 uur naar het sportpark en de indeling wordt gemaakt.

De BBQ wordt aangeboden door de kantine commissie.

Luchtkussen voor de kinderen is aanwezig.

 

Tot Zaterdag.

F1:

Jesse Wierda, Babet Kramer, Tygo Hindriks., Jari Klokker, Milan Bakker, Henk Jan Donker, Patrick Wierda,

Jop Schieving, Dennis Haveman en Jorn Wolf.

 

E1:

Ivar Blijsie, Tygo Giateli, Stijn Talen, Jan Schieving, Mika Klokker , Kim Dijkstra, Feline Duker, Arjan Boerma,

Tristo Trul, Rosalie Hatzmann en Milan Snijder.

 

D1:

Jessey Pieters, Giacomo Nijland, Nina Scholing, Dion Giateli, Teun Hatzmann, Yorrick Tingen, Robert Jan Boer,

Sanne Dijkstra, Jorinda Beute, Monica Flokstra, Sande Regtuit, Jordin Gorter, Iris vd Berg, en Marlouk Hoogeveen.

 

B1:

Ricardo Hollander, Bram de Vries, Justin Robbemont, Jarnick Hoogeveen, Joost Boerma, Rilana Hollander,

Richard Moes,Aaron Pieters, Tom Koerts, Rens van Stein, Marko Bultstra, Patrick Moes

Sander Klein, Hielke Bosma .

Download het PDF bestand

Spelers voor zondag 25 mei

H Bosma, B v/d Born, K v/d Born, A Hulst, M Hulst, J Kortenhoeven, P Moes, M Pieters, A Rakhorst, Y Scholtens, J Sluiter en V de Teen

Wassen: B v/d Born

Vertrek 09.00 uur

Aanvang 10.00 uur

De spelers voor zondag 25 Mei

A Westerhof, H Kraak, S Klein, D Bel, P Vochteloo, M Vredeveld, J Offerein, J Koers, R Hatzmann, A Boer, R Hatzmann,  R Wever, N a/h Rot, P Hatzmann, M Bultstra.

Aanvang spelers: 09:15 uur

Aanvang wedstrijd: 10:00 uur

Kantinedienst: H Kraak & R Wever

De spelers voor Zondag 25 mei:

S Bosma, B Bruins, F Dekker, P Flokstra, T Giateli, A Gol, Jan Hatzmann, Japie Hatzmann,

C Hummel, J Klokker, J Sipma, A Vredeveld, R Zoer. 

Wassen: Japie Hatzmann.

Vertrek: 09.00 uur.

Aanvang: 10.00 uur.

30ste Straten Volleybal Hoogersmilde

4-5-6 juni 2014

Voor de 30ste keer veranderen inwoners van Hoogersmilde voor een paar dagen in een strijdlustig volkje. Dit als ze de eer voor hun straat in het volleybalveld verdedigen en tot het uiterste gaan tijdens het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi. Dat levert al jaren veel plezier, vertier en saamhorigheid op. Leuk om te zien en gewoon geweldig om mee te doen . In dit lustrumjaar krijgen de straten hulp van vrienden, kennissen en “geëmigreerde” inwoners van ons dorp. Iedereen die op een of andere manier binding met Hoogersmilde heeft mag mee doen.

Daarom wordt dit jaar gestreden voor de eerste plaats maar zonder promotie en degradatie.

Om  blessures te voorkomen willen wij iedereen attenderen op het belang van een goede voorbereiding. Er is in Hoogersmilde (aan het einde van de Sportlaan en Hulsebosstraat) een volleybalveld. Daar kan iedereen even een balletje slaan en zich zo voorbereiden op het toernooi. Het wordt ook aangeraden om op de speelavond voor aanvang van de wedstrijd even warm te lopen en strekoefeningen te doen.

Voor de basisschoolkinderen uit groep 4 t/m 8 wordt op vrijdagmiddag 6 juni in sportzaal de Bosrand van 15:30 tot 17:00uur een leuke “volleybal-clinic”  gegeven door eredivisie speelster Eveline Stevens. Na afloop worden alle deelnemende kinderen getrakteerd op een ijsje!

Wij hopen dat iedereen die niet zelf speelt wel even een kijkje komt nemen.

Alie, Jolanda en Izabela