Download het PDF bestand

30ste Straten Volleybal Hoogersmilde

4-5-6 juni 2014

Voor de 30ste keer veranderen inwoners van Hoogersmilde voor een paar dagen in een strijdlustig volkje. Dit als ze de eer voor hun straat in het volleybalveld verdedigen en tot het uiterste gaan tijdens het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi. Dat levert al jaren veel plezier, vertier en saamhorigheid op. Leuk om te zien en gewoon geweldig om mee te doen . In dit lustrumjaar krijgen de straten hulp van vrienden, kennissen en “geëmigreerde” inwoners van ons dorp. Iedereen die op een of andere manier binding met Hoogersmilde heeft mag mee doen.

Daarom wordt dit jaar gestreden voor de eerste plaats maar zonder promotie en degradatie.

Om  blessures te voorkomen willen wij iedereen attenderen op het belang van een goede voorbereiding. Er is in Hoogersmilde (aan het einde van de Sportlaan en Hulsebosstraat) een volleybalveld. Daar kan iedereen even een balletje slaan en zich zo voorbereiden op het toernooi. Het wordt ook aangeraden om op de speelavond voor aanvang van de wedstrijd even warm te lopen en strekoefeningen te doen.

Voor de basisschoolkinderen uit groep 4 t/m 8 wordt op vrijdagmiddag 6 juni in sportzaal de Bosrand van 15:30 tot 17:00uur een leuke “volleybal-clinic”  gegeven door eredivisie speelster Eveline Stevens. Na afloop worden alle deelnemende kinderen getrakteerd op een ijsje!

Wij hopen dat iedereen die niet zelf speelt wel even een kijkje komt nemen.

Alie, Jolanda en Izabela 

 

In week 23 van 2014 wordt in Hoogersmilde voor de 30-ste keer het stratenvolleybaltoernooi georganiseerd. Jarenlang was het de week voorafgaand aan de TT het stratenvolleybaltoernooi in Hoogersmilde. Het leverde elke jaar weer een week vol sportiviteit en plezier op. Bijna het hele dorp, jong en oud, was erbij betrokken. Al dan niet in het volleybalveld, dan wel als supporter of vrijwilliger. Het leverde veel gezelligheid en samenhorigheid op. Na de sportieve prestaties werden de prijzen uitgereikt, nagepraat en geproost. De spelers kregen naast een prijs, spierpijn als extra traktatie. Maar dat kon de pret niet drukken. Het was een waar festijn. In de jaren 2005-2006 was er geen stratenvolleybaltoernooi wat als een gemis in het dorp werd ervaren. In 2007 heeft een groep vrijwilligers het organiseren van Straten Volleybal Hoogersmilde weer opgepakt. De oude formule werd opgepoetst en het stratenvolleybaltoernooi was weer een feit. Enige wat veranderd was, was dat de volleybalweek verplaatst was naar week 23. Dit in verband met het EK en WK voetbal die in juni plaats vinden.

Omdat in 2014 een jubileumjaar is willen wij niet alleen de huidige bewoners maar ook iedereen die ooit in Hoogersmilde heeft gewoond, uitnodigen om dit jaar mee te doen. Het zou leuk zijn om er een grote “reünie” van te maken. Zijn er mensen die mee willen volleyballen of u kent iemand, dan kunt u zich inschrijven via het online inschrijfformulier of via één van de contactpersonen.

Wij weten nog niet wat voor vorm de 30ste editie van stratenvolleybaltoernooi gaat krijgen, maar heeft u leuke ideeën deel deze dan met ons. Hopelijk kunnen wij er samen een leuk volleybalfeest van maken. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Klik hier voor alle informatie over het stratenvolleybal.

Stratenvolleybal Hoogersmilde

Attachments:
Download this file (stratenvolleybal affiche.jpg)stratenvolleybal affiche.jpg[ ]324 kB